2012. október 17., szerda

Ajándékkártya az Amazontól

Bár karácsonyig még van idő, mégis mindig fejtörést okoz számunkra az ajándékvásárlás. Kinek, mit és hol vegyem meg, illetve mikor, hiszen sokszor jártunk már úgy, hogy az ajándékválasztás a fejünkben már meg volt, viszont mire elértünk az üzletig, a tett színhelyére, már nem maradt készleten a termék. És gondoljunk csak a születésnapokra, névnapokra, évfordulókra... Ugyanez a probléma jöhet szóba.
Az Amazon ötletet ad egy praktikus és kiváló ajándékvásárláshoz az Amazon ajándékkártyájával.

Az Amazon ajándékkártyával te határozhatod meg az összeget, belőhetjük pontosan a keretet. A limit $10-tól kezdődik és egészen $200000-ig tart. Mindig vásárolható ajándékkártya, nem fogy el soha, és akármit megvehet az ünnepelt, hiszen a világ legnagyobb kereskedelmi cégéről, az Amazonról van szó, amely számtalan terméket kínál. Mindenki megtalálhatja azt, amire szüksége van. Nem kell néznünk a másik arcán a műmosolyt, hiszen az ajándékkártyának mindenki örül, saját maga választhatja ki, amire vágyik. Az Amazon oldalon egy-két kattintás, és már meg is rendeltük a terméket, kiszállítják a lehető legrövidebb időn belül akármelyik országból is rendeled.
Ajándékozd meg szeretteidet Amazon ajándékkártyával, hogy megkapják tőled azt, amire vágynak! Például egy Kindle e-könyvolvasóval és egy bestsellerrel e-könyv formájában!



2012. október 6., szombat

Megállapodás az e-könyvekről Amerikában

A Google megállapodást kötött a digitális könyvkiadókkal az e-könyvek publikálásáról. A kiadók maguk dönthetik el, hogy a Google kezébe adják-e a köteteket, engedélyezik-e a hozzáférést vagy sem - írja a New York Times. A 7  éve folyó pereskedés számtalan elutasítást eredményezett a Google felé, mely már 2008-ban megállapodott volna 125 millió dolláros kártérítés fizetésében, amelyet az illetékes szövetségi bíróság megtagadott.
A Google eltökélte, hogy digitalizálja és elérhetővé teszi a Goggle Books segítségével az Osztrák Nemzeti Könyvtár történelmi gyűjteményét, köztük 10600 magyar nyelvű kötetet, azonban a 16. század előtt megjelent könyvekre nem tehetik rá kezüket, mert közzétételük ellen szerzői jogi követelés léphet fel.
A megegyezés ellenére még mindig maradtak elégedetlenek, hiszen a Google csak a kiadókkal állapodott meg, azonban a szerzők azóta is bíróságra járnak, hogy visszaszerezzék uralmukat saját műveik felett, ők dönthessenek azok sorsáról, valamint megszerezzék a szerzői jogból származó hasznukat, amelyért jogosan harcolnak. Ha folytatja harcát a Google  és győzedelmeskedik a bíróságon, akár világkönyvtárrá is válhat.