2014. március 13., csütörtök

Ajánlott e-könyvek eltávolítása a kezdőlapról

Van rá mód, hogy megszabaduljunk Kindle készülékünk kezdőlapján sorakozó könyvektől. Bár amikor "szörfölni" akarunk a könyvek áradatában sikerkönyvek közt válogathatunk, azonban olykor zavaró lehet a "zsúfolt" kezdőlap. Mindössze pár lépés és kitisztul Kindle készülékünk kezdőlapja, ahol általunk letöltött e-könyveinket tárolhatjuk.

Ajánlott e-könyvek eltávolítása Kindle kezdőlapról:
MENÜ --> Settings --> Device Options ---> Personalise your Kindle ---> Recommended Content ---> ON bekapcsolása


2014. március 10., hétfő

A Kindle kezdőlapjának feltérképezése

Kindle kezdőlapon az általad letöltött e-könyvek találhatóak, ám amíg nem töltesz le tartalmat, addig Kindle ismertetőt láthatsz itt. A képernyő alsó felén pedig híres könyvek sorakoznak, melyeket pár kattintás által akár meg is vásárolhatsz. A lámpa ábra a kijelző fényerejét mutatja. Az ujjad csúsztatásával kiválaszthatod, milyen fényerő a legkellemesebb az olvasáshoz.
A kosár ikonra kattintva elérkezel a Kindle áruházhoz, ahol tartalmat vásárolhatsz készülékedre. Ide csak akkor tudsz belépni és vásárolni, ha a Wifi vagy a 3G be van kapcsolva. A nagyítóra kattintva a Kereséshez jutsz. Kereshetünk szót abban az e-könyvben, amibe beléptünk, felhő alapú tartalmak között, illetve a készüléken tárolt tartalmak között, de akár a Kindle Áruházban, a szótárban vagy a Wikipédián is.
A menüben a következőkre kattinthatsz:
- Shop Kindle Store - vásárlás
Wiew Special Offers  - különleges ajánlatok megtekintése
List or Cover Wiew - lista vagy borító nézet
- Create New Collection - új gyűjtemény létrehozása
- Sync and Check fot Items - szinkronizálás és új elemek keresése
- Settings - beállítások
- Experimental Browser - kísérleti böngésző.