2016. május 9., hétfő

Itt az új Kindle: Amazon Oasis akkumulátoros tokkal

A legújabb Kindle újításai közé tartozik, hogy akkumulátoros tokkal és egykezes olvasásra tervezték!

A Kindle Oasis néven futó készülék egyben a legkönnyebb Amazon e-könyvolvasó lett, melynek legvékonyabb pontja 3.4 mm, a legvastagabb pedig mindössze 8.5 mm. Az új szerkezet súlya 25 grammal könnyebb lett, mint a Kindle Voyage készüléké, tehát mindössze 131 grammot nyom. Ennek célja leginkább az volt, hogy hosszú átolvasott órák után is kényelmesen lehessen kézben tartani.
Kindle Oasis akkumulátoros tokkal

Az érintőképernyő használata mellett visszakerültek a gombok is a készülékre, így azok a Kindle felhasználók is nyugodt szívvel válthatnak e-könyv olvasót, akik megszokták a lapozó gombok használatát. 

Az innovációnak számító akkumulátoros tok által az eddigi pár hetes töltési periódus megduplázódik, akár több hónapig is bírja, a belső világítás használatától függően. A kiegészítő akkumulátorral a tok súlya 107 gramm. A prémium bőr tokot 11 db beépített mágnes kapcsolja a készülékhez, de egy mozdulattal akár el is távolítható az e-könyv olvasóról, ha nincs szükség a plusz akkumulátorra, illetve ha a tokban lévő akkumulátort külön szeretnénk feltölteni. A Kindle Oasis töltésekor mind a készülék, mind a tok akkumulátora egyszerre töltődik, használatkor a tokban lévő akkumulátor 100%-on tartja a készülék akkumulátorát, a tokban lévő akkumulátor lemerüléséig. 
Az új Kindle legvékonyabb pontja 3.4 mm

A szimmetrikus kialakításnak köszönhetően jobb és bal kezesek is ugyan úgy tudják használni a készüléket a beépített érzékelőnek köszönhetően, amely átfordítja a képernyőt. A memória mérete a többi Amazon e-könyv olvasóhoz hasonlóan 4 GB-os, ami bőségesen elegendő, akár az egész könyvtárunkat felmásolhatjuk a készülékre (1 MB-os átlagos mérettel számolva 3000 db e-könyv fér el a készüléken). 

Tehát idén jól felturbózták az új Kindle-t: kényelmes egykezes olvasás, forradalmasító akkumulátoros tok, felhasználóbarát kezelés (érintőképernyő + gombok), egyenletesebb megvilágítás, csillogásmentes kijelző. A megszokott magas színvonalat tartva pedig maradt a tű éles 300 DPI és a 4GB memória.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése